top of page

Πάνω από 600.000 ευρώ στην Τ.Κ. Πολυμύλου τα προηγούμενα 5 χρόνια από τα ανταποδοτικά ΑΠΕ.

Έγινε ενημέρωση: 23 Ιαν 2021




Η λειτουργία του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ένας από τους όρους λειτουργίας αποτελούσε και αποτελεί η απόδοση ανταποδοτικών στην τοπική κοινωνία του Πολυμύλου σε ένα ποσό που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ το έτος. Τα πρώτα χρόνια τα χρήματα η απόδοση των ανταποδοτικών στην κοινωνία του Πολυμύλου δεν γινόταν. Όταν αναλάβαμε το 2014, υποσχεθήκαμε στους πολίτες του Πολυμύλου ότι το απολύτως λογικό αίτημα, να αποδίδονται τα ανταποδοτικά του αιολικού στην ΤΚ Πολυμύλου, με συγκεκριμένα έργα, που θα πρότεινε η τοπική κοινωνία θα γινόταν πράξη. Είναι αλήθεια πως τότε εισπράξαμε μεγάλη δυσπιστία από τους κατοίκους του Πολυμύλου. Το 2017 η υπόσχεση μας όμως έγινε πράξη καθώς ξεκίνησαν να εκτελούνται έργα στον Πολύμυλο ύψους 170.000 ευρώ. Συνολικά υπογράφηκαν συμβάσεις που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Με αυτά εκτελέστηκαν έργα όπως η συντήρηση και επισκευή για καλή λειτουργία του Αρδευτικού δικτύου στο Βέρμιο, η κατασκευή νέας αρδευτικής γεώτρησης αλλά και βελτίωση του οδικού δικτύου. Δεν σταματήσαμε εκεί όμως. Ο Δήμος Κοζάνης τα επόμενα χρόνια μελέτησε και τελικά πέρυσι τον Ιούλιο, ως Δήμαρχος Κοζάνης, υπέγραψα τη δημοπράτηση νέων έργων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που περιλαμβάνουν επιστεγάσεις κτιρίων στις κατασκηνώσεις της Τοπικής Κοινότητας Πολυμύλου, πλακοστρώσεις στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθώς και κατασκευή κιοσκιών σε πάρκα της Τ.Κ. Πολυμύλου και του οικισμού Αγίων Θεοδώρων. Σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση και τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα να εκτελούνται.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς τη βοήθεια και την πολύ δουλειά του πρώην Προέδρου του Πολυμύλου, του Αποστόλη Ταιγανίδη, που του αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι η καλή αυτή πρακτική να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

0 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page