top of page

Για μια ακόμα χρονιά μιας έπιασε στον υπνο το Υπουργείο και παραμένει κουτσουρεμένο το Εθνικό Ταμειο Δίκαιης Μετάβασης. Μόλις 1,65% για τις λιγνιτικές περιοχές.




Στη σημερινή (28/2/2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό του πρώτου διμήνου της Δημοτικής Αρχής, έθεσα ως θέμα το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, την ανάγκη αν αυξηθεί το ποσοστό κατανομής τουλάχιστον στο 6% για τις λιγνιτικές περιοχές και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ή σκοπεύει να λάβει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος σχετικά με το θέμα.

Να υπενθυμίσω πως από το 2018 και έπειτα η περιοχή μας έχει μερίδιο στα έσοδα της χώρας μας από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Για το 2018 και το 2019 στις λιγνιτικές περιοχές έγινε κατανομή του 6% των εσόδων από τις δημοπρασίες των CO2 (30 και 31 εκκ€), έκτοτε δυστυχώς, το ποσοστό κατανομής για τις λιγνιτικές περιοχές μειώνεται.

Τρεις ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης, και δυο ημέρες πριν συζητηθεί το θέμα, αναρτήθηκε η  σχετική Κ.Υ.Α. που υπέγραψε ο κ. Σκυλακάκη με την οποία κατανέμονται τα  έσοδα για το 2024, με τις λιγνιτικές περιοχές να λαμβάνουν μόλις το 1,65% και έως 19,5 εκκ€.

Ούτε στημένο να το είχε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που για μια ακόμα χρονιά έπιασε την περιοχή μας και τους εκπροσώπους της στον ύπνο.

Από τις 5 Φεβ είχα με σχετικό άρθρο δηλώσει https://t.ly/Vtunp εκφράσει τις σχετικές μου ανησυχίες.

 

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page